Ανακοίνωση ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μυτιλήνη, 16 Μαρτίου 2021

Λίγες ώρες πριν την επισημοποίηση από πλευράς ΕΠΟ των αλλαγών στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2020-21, το οποίο ευχόμαστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, δυστυχώς καμία από τις συμμετέχουσες ομάδες δεν έχει ερωτηθεί να καταθέσει τις απόψεις της ή έστω τις όποιες προτάσεις της για τη συνέχιση της διοργάνωσης. 

Την ίδια στιγμή κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για όσα θα αποφασιστούν πίσω από κλειστές πόρτες. Αποφάσεις, που στη συνέχεια θα κληθούμε -εμείς ως συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα- να τις εφαρμόσουμε. 

Είναι φανερό πως με πρόσχημα την έλλειψη χρονικών περιθωρίων, λόγω της διακοπής που επέφερε η πανδημία στη Γ’ Εθνική, επιχειρείται να ολοκληρωθεί άρον-άρον η σεζόν. Ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος να καταλυθεί κάθε έννοια ισονομίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος εξαιτίας της επιλεκτικής εφαρμογής ή διαφοροποίησης όλων όσα προβλέπονταν στην προκήρυξη, που βασίστηκε στην από 8/7/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

Ο ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προτρέπει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ενεργήσει με γνώμονα τη νομιμότητα και την ισονομία του πρωταθλήματος, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπονταν στην αρχική προκήρυξη. 

Αυτό σημαίνει να επανεκκινήσει από εκεί που σταμάτησε τον Νοέμβριο και να διεξαχθεί κανονικά σε δύο γύρους. Αντίστοιχα, να ακολουθήσουν όλα όσα προβλέπονταν και για τα playoffs ανόδου, δηλαδή μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων σε δύο ομίλους. 

Πρωτάθλημα ενός γύρου θα πρέπει να συνοδεύεται από νέα κλήρωση και βαθμολογία από μηδενική βάση. Αδιαπραγμάτευτα. Ώστε όλες οι ομάδες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, αφού θα έχουν μπροστά τους πλέον μισό πρωτάθλημα και όχι ολόκληρο.

Καθαρά Δευτέρα χθες, ευχόμαστε σε όλους και όλες καθαρές αποφάσεις για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλή Σαρακοστή!

Η Διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός 

Scroll to Top