Δήλωση του Δ. Αντωνάκα για τις προϋποθέσεις επιστροφής του Αιολικού στη Μυτιλήνη

Ήρθε η ώρα για την επιστροφή του Αιολικού στη βάση του και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, ώστε να προσαρμοστεί πια η Μυτιλήνη στις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή και την προτροπή του Συνδέσμου Φιλάθλων Αιολικού Μυτιλήνης μέσω επισήμων ανακοινώσεων, αλλά και δημοσίων τοποθετήσεων φορέων, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία στην τοπική κοινωνία περί της αναγκαιότητας επιστροφής της προπονητικής βάσης της ομάδας στη Μυτιλήνη, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

Πρόθεση τόσο του Ερασιτέχνη Αιολικού από πέρυσι, όσο και της ΠΑΕ Αιολικός φέτος, ήταν και παραμένει η προπονητική βάση των ομάδων μας να βρίσκεται στη Μυτιλήνη.

Για να συμβεί ξανά αυτό πρέπει να τηρηθούν οι προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής απέναντι μας ως προς τα παρακάτω:

  • Παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης του Γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» για 1 χρόνο τουλάχιστον, αντικατάσταση του υπάρχοντος κοντέινερ και τοποθέτηση ενός ακόμα κοντέινερ για τις ανάγκες της ομάδας
  • Παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης του Γηπέδου Αγίας Μαρίνας για 1 χρόνο τουλάχιστον και επανατοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού, όπως υποσχέθηκαν στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αιολικού -σε δυο διαφορετικές συναντήσεις πριν την παράδοση του γηπέδου από τον εργολάβο- αφενός ο νυν δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, αφετέρου ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Παναγιώτης Πιττός και τα μέλη του ΔΣ
  • Άμεση μεταφορά των υπηρεσιών που φιλοξενούνται εντός της αίθουσας Τύπου στο Στάδιο Μυτιλήνης και παραχώρηση των δύο γραφείων στον Ερασιτέχνη Αιολικό, βάσει των αιτημάτων που έχουν πρωτοκολληθεί εδώ και τρεις μήνες σε Δήμο Μυτιλήνης και ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού, αλλά και της απαντητικής επιστολής του Δημάρχου Μυτιλήνης με Αριθμ. Πρωτ.: Γ.Δ/Φ002.08/31883 (13.09.2023). Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη κατηγοριοποίηση του Σταδίου, το οργανόγραμμα και τον σχεδιασμό λειτουργίας του, τα γραφεία αυτά προορίζονται για τον προπονητή και την εν γένει εξυπηρέτηση της γηπεδούχου ομάδας.
  • Μεταφορά υπηρεσιών και παραχώρηση του κοντέινερ που βρίσκεται εντός της ζώνης αποδυτηρίων του Σταδίου Μυτιλήνης, στην οποία επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε διαπιστευμένους κατά τις ημέρες των αγώνων, που για το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα ή Τετάρτη.

Εφόσον διευθετηθούν από τη δημοτική αρχή, επισήμως και εγγράφως, αυτές οι εκκρεμότητες, και πληρούνται πλέον όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, τότε ως Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, μέτοχος της ΠΑΕ Αιολικός, αλλά και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, δεσμεύομαι ότι η ομάδα θα επιστρέψει την προπονητική της βάση στη Μυτιλήνη εντός 60 ημερών.

Αναγνωρίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα παρθούν ιδιαιτέρως κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη πενταετία του τόπου μας, καλώ τους υποψήφιους και τις υποψήφιες Δημάρχους Μυτιλήνης να τοποθετηθούν πριν την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, παίρνοντας δημόσια θέση ως προς τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτω ως πρόεδρος, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκπεφρασμένη επιθυμία της φίλαθλης ποδοσφαιρικής κοινότητας της Μυτιλήνης, αλλά και η διαχρονική πρόθεση τόσο της διοίκησης του Ερασιτέχνη, όσο και της ΠΑΕ. Να επιστρέψει δηλαδή ο Αιολικός στη βάση του, τη Μυτιλήνη.

Ζητώ επίσης και τη δημόσια τοποθέτηση των υποψήφιων Περιφερειαρχών Β. Αιγαίου, αλλά και τη συνεργασία τους για την άμεση επιστροφή της ομάδας στη Μυτιλήνη. Ο Αιολικός, εξάλλου, εκπροσωπεί και διαφημίζει ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Επειδή ωστόσο οι καιροί είναι πονηροί, ως Αιολικός απαιτούμε ηχηρές δεσμεύσεις από όσους και όσες έχουν βλέψεις να διοικήσουν, με ξεκάθαρες και έντιμες λύσεις. Δεν αρκούν πια οι δημόσιες σχέσεις στο γήπεδο. Η ομάδα μας, μετά από 37 χρόνια, αγωνίζεται πλέον στη Super League 2. Ας αναλογιστούμε όλοι και όλες τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορικότερη ομάδα της Μυτιλήνης. Και το κυριότερο, ας αντιληφθούμε επιτέλους την επίδραση που έχει ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου στην τοπική κοινωνία, οικονομικά, ηθικά, αλλά και ψυχολογικά.

Δημήτρης Αντωνάκας

Scroll to Top